Articole
Recomandate
Cât de groasă e Biblia ta?
Consilierul trebuie să fie capabil să ofere răspunsuri din Cuvântul lui Dumnezeu, ceea ce înseamnă că el sau ea trebuie să cunoască Scripturile foarte bine.
Devenind consilier biblic: Călătoria unui sceptic
În cele ce urmează, voi împărtăși povestea mea ca și consilier licențiat profesional și în același timp creștin în căutarea unei integrări teologice mai profunde.
Recente
Delectându-ne în Cuvântul lui Dumnezeu ca remediu pentru afecțiunile nesănătoase
Pe măsură ce credincioșii îmbrățișează afecțiuni noi, evlavioase, Duhul Sfânt îi împuternicește să biruiască dorințele lumești.
Consilierea teoreticianului conspirației
O bună teorie a conspirației explică lupta noastră prin plasarea noastră într-o poveste epică a binelui împotriva răului, elitele globale complotând împotriva oamenilor obișnuiți ca noi.
Urmărește sursa anxietăților tale până la comoara ta
Biblia direcționează inima neliniștită să Îl prețuiască pe Hristos și Împărăția Sa cerească.
Emoțiile. Sfinte sau păcătoase?
Text preluat din broșura „Emoțiile. Sfinte sau păcătoase” scrisă de Cheryl Bell și publicată de Asociația ACBC. În curând, cu ajutorul Domnului, se vor putea accesa pe site toate titlurile broșurilor lor. Putem să ne dezbrăcăm de mânie, anxietate și depresie păcătoasă Dumnezeu ne poruncește să renunțăm la emoțiile păcătoase, inclusiv la mânie, anxietate și […]
O misiune întreruptă. De ce și cum s-a îndepărtat biserica de consiliere biblică?
Când am luat primul contact cu consilierea biblică, mi s-a părut că am descoperit o bijuterie rară. Au existat mai multe aspecte ale mișcării consilierii biblice care mi-au captivat atenția. Îngrijirea sufletească clasică se baza pe o moștenire bogată de practici credincioase ale pastorilor de-a lungul secolelor. Profunzimea și orientarea teologică a acestei abordări a […]
Psalmul 73 în viața de zi cu zi
Acum la început de an nou să ne amintim că Dumnezeu este bun cu cei cu inima curată și să ne încurajăm să ne apropiem de Dumnezeu prin apropierea de cei care sunt ai Lui. Fie ca și noi să facem din Isus adăpostul nostru și să povestim lucrările Lui! Tu în cine te adăpostești?
Teoria trihotomică este veche și se trage mai degrabă din filozofia greacă decât din exegeza biblică. Mulți filozofi greci credeau că duhul și trupul au naturi atât de diferite încât au nevoie de o substanță intermediară pentru a putea interacționa cu adevărat. Cu alte cuvinte, ei credeau că sufletul este o zonă de mijloc între duh și trup.
Winston Smith – Dihotomie sau trihotomie?