Ed Welch

Edward T. Welch, M.Div., Ph.D. este consilier și membru educațional al CCEF. El are un PhD în consiliere (neuropsihologie) la Universitatea din Utah și un MDiv la Biblical Theological Seminary. El consiliază de peste 30 ani și a scris multe cărți și articole pe consiliere biblică, dintre care: „Când oamenii sunt mari și Dumnezeu pare mic”, „Adicțiile: un banchet în mormânt”, „Aruncă vina asupra creierului?”, „Depresia”, „Fugi de frică”, „Rușinea întreruptă”, „Unul lângă altul: Mergând alături de alții în înțelepciune și dragoste”, „O carte mică despre o problemă mare: Meditații privind mânia, răbdarea și pacea”.

articol

Adicțiile și idolatria

„Vreau” - adicțiile încep aici. Apoi, cu pași mici, dorința devine nevoie. Nu există o definiție unanim recunoscută a adicțiilor, dar cele mai multe dintre definițiile propuse împărtășesc un nucleu comun. Adicțiile sunt căutări compulsive după un obiect dorit sau o stare a minții, care sunt în general insensibile față de consecințele dăunătoare inevitable ale acestor căutări compulsive.

12 min
articol

Apropierea vine prin foc: Cum suferința ne conformează lui Cristos

Ignațiu din Loyola (1491-1556) considera că ghiuleaua care-i zdrobise piciorul fusese esențială pentru trezirea lui spirituală. Pentru Martin Luther, a fost primejdia fulgerului. Ce-i unește pe cei doi este faptul că sunt parte a unei tradiții creștine comune care predică o lecție inconfortabilă: suferința ne sfințește.

11 min
articol

Cine suntem? Nevoi, năzuințe și chipul lui Dumnezeu în om

De ce ai nevoie? Răspunsul depinde de cine întreabă și de momentul la care este formulată întrebarea. Dacă ar fi să pui această întrebare într-o ședință de consiliere, răspunsul ar ține de aprecierea fiecăruia: respect, stimă de sine, copii ascultători, siguranță, control, entuziasm… Lista e limitată doar de imaginația și dorințele umane.

78 min
Clip video

Suferința și psihoterapia seculară

Consilierii biblici au o misiune provocatoare. Cele mai multe tipuri de consilieri nu sunt interesați de ce anume fac ceilalți, îi interesează doar ce se întâmplă în cercurile lor, nu simt că trebuie să interacționeze cu școli de gândire opuse lor sau diferite. Dar noi ne aflăm în această situație neobișnuită, unde, evident, scopul nostru […]

articol

Aptitudinea de a trăi privind către viitor

Oamenii înţelepţi s-au uitat în depărtare, în viitor, reuşind astfel să schimbe traiectoria vieţii în mod corespunzător, pe când cei nechibzuiţi nu ţin seama de consecinţele comportamentului lor.

7 min
Clip video

Cum să-l ajuți pe cineva cu frici iraționale

Frici iraționale… nu îmi place aceată exprimare, pentru că eu cred că în cele din urmă toate fricile sunt raționale – podurile se pot prăbuși când ești pe ele, s-a mai întâmplat. Lucruri rele se pot întâmpla, avioane se pot prăbuși. Așa că sunt tentat să cred (poate încerc să mă justific) că majoritatea fricilor […]

Doriți să activați notificările push, pentru a fi anunțat automat când apar resurse noi?
(Notificările nu funcționează în iOS, din cauza limitărilor de sistem.)