Nicu Sotir
Nicu Sotir slujește în Biserica Logos Berceni și este directorul institului biblic IBET. A absolvit Institutul Biblc Cuvântul Vieții, apoi Seminarul Teologic Baptist din București. A primit un doctorat profesional de la Seminarul Teologic Baptist din Midwestern din Kansas City (MBTS). Este autorul cărții Solus Deus. Ordo salutis în gândirea reformată. Este căsătorit cu Marta și au trei copii minunați.
Psalmul 73 în viața de zi cu zi
Acum la început de an nou să ne amintim că Dumnezeu este bun cu cei cu inima curată și să ne încurajăm să ne apropiem de Dumnezeu prin apropierea de cei care sunt ai Lui. Fie ca și noi să facem din Isus adăpostul nostru și să povestim lucrările Lui! Tu în cine te adăpostești?
Mintea în Filipeni 4
Cele două tipuri de minte, pe care le putem identifica în NT, sunt cea carnală sau naturală și cea duhovnicească sau cristică. Pavel le vorbește celor din Filipi despre mintea lui Cristos și despre câteva caracteristici ale acesteia.
Un tratat despre negarea sinelui
Dumnezeu nu se află sub nicio lege și nu are nicio obligație față de tine; de ce ți-ar da ție socoteală de lucrurile care-L privesc pe El?
Idolii inimii
Dacă inima noastră este nespus de înșelătoare și deznădăjduit de rea, cum am putea identifica idolii pe care îi purtăm în inimile noastre?
Mânia și harul
Sunt falimentele noastre, greșelile noastre și păcatele noastre mai numeroase decât ale altora? Oare nu tocmai realitatea aceasta ar trebui să ne oprească de la a ne mai mânia distrugător pe alții atunci când ei greșesc?
Insanitatea nebuniei
Insanitatea nebuniei
Definind bolile mentaleDupă cum sugerează și titlul, dr. Berger se aventurează în această lucrare în căutarea unei definiții precise pentru boală mentală. Cum în lumea seculară nu a putut-o găsi, dr. Berger oferă o introducere la teologia biblică a bolilor mentale.
Prostia nebuniei
Nu trebuie să te chinui serios și nici nu trebuie să faci nu știu ce cercetări minuțioase științifice sau semantice ca să afli că expresia psihic provine de la grecescul psychos. Pare însă că a devenit dificil să rememorăm că echivalentului termenului în Scriptură este suflet.
Puterea lui Dumnezeu
Puterea manifestată a lui Dumnezeu confirmă că El este singurul Dumnezeu. Uneori, ne lăsăm duși de val cu tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru – schimbări masive politice și economice, 5G, descoperiri medicale etc, și uităm ce îl definește pe Dumnezeu ca fiind Dumnezeu.
Perspectiva despre Scriptură
Diferențe dintre consilierea biblică și consilierea creștinăA trecut ceva timp de la ultimul episod din această serie, Diferențe. În acest episod vom aborda perspectiva despre Scriptură. Încep acest episod cu un citat dintr-un teolog cunoscut pe meleagurile noastre, Wayne Grudem: „Toate cuvintele din Scriptură constituie cuvintele lui Dumnezeu în așa fel încât ascultarea sau neascultarea față de oricare dintre ele este […]
Perspectiva despre om
Consilierea biblică vs. consilierea creștinăNevoia reală a omului este după pocăință, după iertare, după căutarea feței lui Dumnezeu și a glorificării acestuia.
Perspectiva despre Dumnezeu
Consilierea biblică vs. consilierea creștinăEste o practică comună între credincioși de a accentua anumite atribute ale lui Dumnezeu. Dar ori de câte ori facem asta, modelăm un alt Dumnezeu. Integraționiștii sau consilierii creștini, în general, ignoră anumite aspecte cu privire la Dumnezeu. Și poate că una din cauzele majore este tocmai centralitatea omului.
De vorbă cu Brad Brandt
Relația dintre psihologie și consilierea biblicăÎn acest interviu, Brad Brandt discută relația dintre psihologie și consiliere biblică și prezintă un scurt istoric al consilierii biblice și situația din prezent. În cele din urmă, Brad ne exemplifică pe scurt modul în care consilierea biblică abordează una dintre problemele des întâlnite, mânia.