Nicu Sotir

Nicu Sotir este prezbiter în Biserica M28 București. Nicu este autorul cărții Solus Deus. Ordo salutis în gândirea reformată. A absolvit Seminarul Teologic Baptist din București și a primit un doctorat profesional de la Seminarul Teologic Baptist din Midwestern din Kansas City (MBTS). Este căsătorit cu Marta și au trei copii minunați.

articol

Idolii inimii

Dacă inima noastră este nespus de înșelătoare și deznădăjduit de rea, cum am putea identifica idolii pe care îi purtăm în inimile noastre?

8 min
articol

Mânia și harul

Sunt falimentele noastre, greșelile noastre și păcatele noastre mai numeroase decât ale altora? Oare nu tocmai realitatea aceasta ar trebui să ne oprească de la a ne mai mânia distrugător pe alții atunci când ei greșesc?

5 min

Insanitatea nebuniei

Definind bolile mentale
Recenzie carte

Insanitatea nebuniei

Definind bolile mentale

După cum sugerează și titlul, dr. Berger se aventurează în această lucrare în căutarea unei definiții precise pentru boală mentală. Cum în lumea seculară nu a putut-o găsi, dr. Berger oferă o introducere la teologia biblică a bolilor mentale.

articol

Prostia nebuniei

Nu trebuie să te chinui serios și nici nu trebuie să faci nu știu ce cercetări minuțioase științifice sau semantice ca să afli că expresia psihic provine de la grecescul psychos. Pare însă că a devenit dificil să rememorăm că echivalentului termenului în Scriptură este suflet.

10 min
articol

Puterea lui Dumnezeu

Puterea manifestată a lui Dumnezeu confirmă că El este singurul Dumnezeu. Uneori, ne lăsăm duși de val cu tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru – schimbări masive politice și economice, 5G, descoperiri medicale etc, și uităm ce îl definește pe Dumnezeu ca fiind Dumnezeu.

5 min
Clip video

Perspectiva despre Scriptură

Diferențe dintre consilierea biblică și consilierea creștină

A trecut ceva timp de la ultimul episod din această serie, Diferențe. În acest episod vom aborda perspectiva despre Scriptură. Încep acest episod cu un citat dintr-un teolog cunoscut pe meleagurile noastre, Wayne Grudem: „Toate cuvintele din Scriptură constituie cuvintele lui Dumnezeu în așa fel încât ascultarea sau neascultarea față de oricare dintre ele este […]

Clip video

Perspectiva despre Dumnezeu

Consilierea biblică vs. consilierea creștină

Este o practică comună între credincioși de a accentua anumite atribute ale lui Dumnezeu. Dar ori de câte ori facem asta, modelăm un alt Dumnezeu. Integraționiștii sau consilierii creștini, în general, ignoră anumite aspecte cu privire la Dumnezeu. Și poate că una din cauzele majore este tocmai centralitatea omului.

Interviu

De vorbă cu Brad Brandt

Relația dintre psihologie și consilierea biblică

În acest interviu, Brad Brandt discută relația dintre psihologie și consiliere biblică și prezintă un scurt istoric al consilierii biblice și situația din prezent. În cele din urmă, Brad ne exemplifică pe scurt modul în care consilierea biblică abordează una dintre problemele des întâlnite, mânia.

articol

Expresia „Unii altora”

„Unii altora” și „unul pe altul” („unul cu altul”, „unul pentru altul” sau formele lor de plural) sunt expresii destul de întâlnite în scrierile NT. Lista de mai jos poate fi categorisită după următoarele clase1: Predicamentul 1: a admonesta, a îndemna și a dinamiza unul pe altul. Predicamentul 2: a fi blând unul cu altul, […]

8 min

Doriți să activați notificările push, pentru a fi anunțat automat când apar resurse noi?
(Notificările nu funcționează în iOS, din cauza limitărilor de sistem.)