Consiliere biblică

articol

Feriți-vă de Evanghelia prosperității emoționale

Feriți-vă de evanghelia prosperității emoționale. Aceasta fie vă va face să vă simțiți vinovați în mod fals, fie vă va încuraja să înăbușiți și să minimalizați ceea ce ar trebui explorat și analizat prin rugăciune.

6 min
articol

Descoperiți caracterul lui Dumnezeu

Să studiem cu sârguință caracterul lui Dumnezeu. Pentru ca astfel să-L putem reflecta mai mult și să-i încurajăm pe alții să facă la fel.

8 min
articol

Doctrine esențiale în consiliere

Există multe adevăruri biblice pe care trebuie să le aplicăm în consilierea noastră. Totuși, iată patru doctrine care sunt esențiale.

9 min
articol

Care este contribuția diavolului în ispitire?

Diavolul va ispiti. Dar ascultarea lui Isus față de Dumnezeu și împotrivirea față de ispitele Satanei în pustie sunt ilustrative pentru ca noi să ne împotrivim ispitelor așa cum a făcut Isus.

5 min
articol

Gloria ne așteaptă: O reflecție de Paște

În Vinerea Mare, Isus s-a identificat pe deplin și complet cu păcătoșii vinovați, întrucât a experimentat personal vestea rea din Geneza 3:19. Fiul Omului a murit. Dar, datorită unui alt cuvânt al lui Dumnezeu din Geneza 3, moartea Sa a realizat de fapt ceva nou. Moartea Sa a înfăptuit viața, deoarece El era sămânța promisă care urma să zdrobească capul șarpelui.

6 min
articol

Când membri ai bisericii fac terapie seculară

Teoriile seculare nu-și văd pacienții ca pe niște persoane aflate în fața lui Dumnezeu, ci prețuiesc independența și grija de sine ca pe un scop, mai degrabă decât ca pe o problemă. Cei care îmbrățișează îngrijirea seculară, prin urmare, vor fi mai predispuși să își dirijeze propria lume decât să învețe dependența de Hristos în slăbiciune. Cu siguranță nu vor fi încurajați să vadă legăturile dintre viață și Evanghelia lui Isus Hristos.

13 min

Doriți să activați notificările push, pentru a fi anunțat automat când apar resurse noi?
(Notificările nu funcționează în iOS, din cauza limitărilor de sistem.)