Idolii Inimii – Bani

Idolii Inimii – Bani

Banii și Evanghelia – Luca 12:13-21

I. Definiția idolatriei banilor

Banii devin un idol în momentul în care consideri că viața ta sau fericirea ta sau siguranța ta sau justificarea ta sau identitatea ta constă în abundența lor. Pentru unii banii sunt un mijloc de a obține aprobarea oamenilor din jur. Pentru alții banii sunt un mijloc de a obține un oarecare confort al vieții. Pentru alții, banii sunt un mijloc de influență, putere și statut. Pentru alții banii sunt un mijloc de control și siguranță

II. Subtilitatea idolatriei banilor

Ascultați-mă, putem să fim oameni morali și cinstiți, dar să avem o mare problemă cu lăcomia. Atât de subtilă este această idolatrie. Lăcomia lui se vede din felul în care răspunde și folosește această binecuvântare a lui Dumnezeu. Omul acesta este considerat nebun în felul în care se raportează la succesul de care a avut parte.

III. Manifestarea idolatriei banilor

Cineva spunea că un om înțelept care are perspectiva veșniciei, economisește ceva, însă omul care se încrede în posesiunile lui economisește totul, pentru că aceasta este singura lui siguranță. Este singura opțiune de a avea control asupra vieții sale. Bogăția te poate distrage de la lucrurile cu adevărat importante, lucrurile ce țin de veșnicie.

IV. Soluția pentru idolatria banilor

Singurul lucru care ne eliberează din strânsoarea idolilor este o apucare a harului radical al lui Dumnezeu cu toată inima. Evanghelia ne schimbă de la a vedea banii ca monedă de schimb pentru statut și putere, sau pentru siguranță și control, sau pentru faimă și aprobare, sau pentru confort și satisfacție, la a vedea banii ca monedă de schimb pentru iubirea față de Dumnezeu și față de alții.

Doriți să activați notificările push, pentru a fi anunțat automat când apar resurse noi?
(Notificările nu funcționează în iOS, din cauza limitărilor de sistem.)