Resurse

articol

Consilierul nerăbdător

Arată dragoste față de persoanele pe care le consiliezi ascultându-le înainte de a vorbi.

5 min
articol

Ce este legalismul?

Care este perspectiva biblică asupra legalismului?

8 min
articol

Adicțiile și idolatria

„Vreau” - adicțiile încep aici. Apoi, cu pași mici, dorința devine nevoie. Nu există o definiție unanim recunoscută a adicțiilor, dar cele mai multe dintre definițiile propuse împărtășesc un nucleu comun. Adicțiile sunt căutări compulsive după un obiect dorit sau o stare a minții, care sunt în general insensibile față de consecințele dăunătoare inevitable ale acestor căutări compulsive.

12 min
articol

Cât de groasă e Biblia ta?

Consilierul trebuie să fie capabil să ofere răspunsuri din Cuvântul lui Dumnezeu, ceea ce înseamnă că el sau ea trebuie să cunoască Scripturile foarte bine.

7 min
articol

Dacă Vestea Bună este atât de bună, de ce nu se îngrămădesc oamenii în jurul ei?

Dacă Dumnezeu este atât de bun, cu siguranță că misiunea trebuie să fie cel mai ușor lucru din lume. Oferă-L, pur și simplu, pe Isus în Evanghelia Lui, iar oamenii ar trebui să se îngrămădească. Bineînțeles că lucrurile nu stau așa. Chiar dimpotrivă. În mod bizar, minunata veste bună a harului fără plată se vinde foarte greu. Oamenii nu urăsc doar ideea de Dumnezeu la modul general, ci urăsc în mod specific mesajul Evangheliei.

12 min
articol

Apropierea vine prin foc: Cum suferința ne conformează lui Cristos

Ignațiu din Loyola (1491-1556) considera că ghiuleaua care-i zdrobise piciorul fusese esențială pentru trezirea lui spirituală. Pentru Martin Luther, a fost primejdia fulgerului. Ce-i unește pe cei doi este faptul că sunt parte a unei tradiții creștine comune care predică o lecție inconfortabilă: suferința ne sfințește.

11 min

Doriți să activați notificările push, pentru a fi anunțat automat când apar resurse noi?
(Notificările nu funcționează în iOS, din cauza limitărilor de sistem.)