Resurse

articol

Care este contribuția diavolului în ispitire?

Diavolul va ispiti. Dar ascultarea lui Isus față de Dumnezeu și împotrivirea față de ispitele Satanei în pustie sunt ilustrative pentru ca noi să ne împotrivim ispitelor așa cum a făcut Isus.

5 min
articol

Gloria ne așteaptă: O reflecție de Paște

În Vinerea Mare, Isus s-a identificat pe deplin și complet cu păcătoșii vinovați, întrucât a experimentat personal vestea rea din Geneza 3:19. Fiul Omului a murit. Dar, datorită unui alt cuvânt al lui Dumnezeu din Geneza 3, moartea Sa a realizat de fapt ceva nou. Moartea Sa a înfăptuit viața, deoarece El era sămânța promisă care urma să zdrobească capul șarpelui.

6 min
articol

Când membri ai bisericii fac terapie seculară

Teoriile seculare nu-și văd pacienții ca pe niște persoane aflate în fața lui Dumnezeu, ci prețuiesc independența și grija de sine ca pe un scop, mai degrabă decât ca pe o problemă. Cei care îmbrățișează îngrijirea seculară, prin urmare, vor fi mai predispuși să își dirijeze propria lume decât să învețe dependența de Hristos în slăbiciune. Cu siguranță nu vor fi încurajați să vadă legăturile dintre viață și Evanghelia lui Isus Hristos.

13 min
articol

Resuscitându-ne idolii

Când ne îndreptăm mintea spre lucrurile de sus, dăm moarte la ceea ce este pământesc în noi; când ne îndreptăm mintea spre lucrurile de pe pământ, le dăm viață. Acest lucru înseamnă că, atunci când medităm la lucrurile pământești, efectuăm o resuscitare spirituală și înviem idolii noștri. Ca niște zombi, ei sunt încă morți, dar animați și porniți spre distrugere.

7 min
articol

Polițistul bun și polițistul rău în casă

Un părinte înțelept îl binecuvântează în mod public pe celălalt soț. Cu excepția petrecerilor surpriză sau a cadourilor de Crăciun, un secret între un părinte și un copil care îl exclude pe celălalt părinte încalcă unitatea căsătoriei prescrisă de Scriptură și îl discreditează pe celălalt soț.

6 min

Doriți să activați notificările push, pentru a fi anunțat automat când apar resurse noi?
(Notificările nu funcționează în iOS, din cauza limitărilor de sistem.)