Când păcătoșii spun „Da”

Autor: Dave Harvey

Dave Harvey oferă o abordare smerită, care aduce glorie lui Cristos, asupra vieții din timpul căsătoriei în cartea sa Când păcătoșii spun „Da”. El începe prin fixarea unei imagini de ansamblu asupra a ceea ce contează cu adevărat în căsnicie: Evanghelia, glorificarea lui Dumnezeu, dependența de Cuvântul lui Dumnezeu, etc. Din nou și din nou în cartea sa, Harvey îi oferă cititorului pasaje din Scriptură ca să susțină temele pe care le abordează.

Mila este tema care a rămas atașată de mine cel mai mult din Când păcătoșii spun „Da”. Harvey scrie: „Dumnezeu nu doar oferă milă, El este milos… Bunătatea nu își are originea în tine, dar în Dumnezeu. Nu este o trăsătură de personalitate, este o roadă a Duhului (Galateni 5:22, Coloseni 3:12)”. Harvey descrie cum un păcătos poate răspunde cu milă doar după ce a primit mila Lui Dumnezeu. O inimă care Îl iubește pe Domnul și recunoaște mila lui Dumnezeu și harul Lui este o inimă care va vărsa iertare și har în căsătorie. Folosind exemple din viața reală, Harvey ne arată cum manifestarea milei face căsătoria mai dulce și face crucea să strălucească mai tare.

Chiar și cu statutul de femeie singură, cartea Când păcătoșii spun „Da” m-a făcut să îmi regândesc relațiile cu persoanele apropiate. Dave Harvey te face să reflectezi asupra felului în care acționezi, cu ajutorul milei și harului lui Cristos sau cu auto-neprihănire. Când te confrunți cu păcatul, el îți reamintește că „evanghelia este o fântână nesecată a harului Lui Dumnezeu” în viața ta și în căsătorie.

Opera lui Dave Harvey este o încurajare și o mustrare să umblăm mai aproape de Isus în viață și căsătorie. Această carte este cu siguranță pentru soți și soții, dar se adresează și tuturor creștinilor pentru sființire.

Citate ajutătoare:

1. „Nu trebuie să ne ignorăm păcatul, pentru că acesta este chiar contextul în care Evanghelia strălucește cel mai tare.”

2. „Ceea ce credem despre Dumnezeu determină calitatea căsătoriei noastre.”

3. „Centralitatea unei căsătorii înfloritoare ar trebui să fie gloria Lui Dumnezeu.”

4. „O conștientizare profundă a propriei păcătoșenii este însoțită adesea de o mare bucurie și încredere în Dumnezeu.”

5. „Fiecare zi este o zi în care primim milă înnoită și putere nouă ca să mărturisim, să iubim, să iertăm și să restaurăm.”

6. „Mila îndulcește căsătoria.”

7. „Slăbiciunile sunt arena în care Dumnezeu își manifestă în modul cel mai eficace puterea.”

8. „Păcătoșii iertați iartă alți păcătoși.”

9. „Harul sfințitor este o veste bună. Este vestea că Dumnezeu oferă har persistent pentru a termina cursa.”

10. „Soțul tău trebuie să nu fie îndreptat spre har, ci spre Cel de la care vine orice har.”

Doriți să activați notificările push, pentru a fi anunțat automat când apar resurse noi?
(Notificările nu funcționează în iOS, din cauza limitărilor de sistem.)