Seria de vară 2018 – Biserica Logos București

Pentru cei care ne urmăresc, poate că ați observat că aproape în fiecare vară am încercat să abordăm niște tematici care nu sunt discutate prea mult în contextul bisericilor. Anul acesta ne-am gândit să încercăm o abordare pe consiliere biblică. Așadar, în fiecare duminică pe perioada lunilor iulie și august vom aborda câteva tematici de mare interes.

Mă simt vinovat. Ce pot face?

Prezența sentimentelor de vinovăție nu indică în mod automat prezența vinovăției ca aspect obiectiv. Însă poate arăta prezența vinovăției prin faptul că cineva forțează împotriva conștiinței lui. Așadar, ori de câte ori experimentăm sentimente de vinovăție trebuie să ne retragem și într-un mod onest să...

„Nu pot să iert.” Ce trebuie să faci când nu poți ierta?

Iertarea este supranaturală. Ea este dincolo de capacitățile naturale ale omului căzut și egoist. Ea ne este modelată și explicată de Însuși Dumnezeu. Dacă vrem să înțelegem bine și profund iertarea, trebuie mai întâi de toate să înțelegem iertarea lui Dumnezeu.

„Mă simt deprimat. Este speranță și pentru mine?”

Iona a trecut pe aici. A fost depresiv și s-a mâniat pe Dumnezeu, pentru că nu s-a încrezut în Dumnezeu. Iona Îl cunoștea pe Dumnezeu, însă nu prea „înghițea” lucrurile astea cu privire la Dumnezeu și nu s-a încrezut în planul lui Dumnezeu.

„Îmi este teamă și mă îngrijorez. Ce pot face?”

Este greșit să-ți fie teamă? Este păcătos? E posibil, însă pune întrebările acestea pe pauză. Ceea ce evidențiază Scriptura este că ,,atunci când îmi este frică, mă voi încrede în Tine”.

„Ai probleme cu mânia? Și eu! Ce facem?”

Mânia este răspunsul întregii ființe care este umplută de pasiune ca răspuns la un rău perceput. Mânia este ceea ce faci. Ea nu este doar o parte din tine, o emoție și atât. Nu este nici măcar o chestie care ți se întâmplă. Tu, cu...

Voia lui Dumnezeu: un model biblic

Cred că viața credincioșilor astăzi este lipsită atât de mult de pace și de bucurie pentru că sunt atât de mult preocupați de aspecte ale voii lui Dumnezeu care nu ar trebui să fie nici măcar luate în discuție.

Doriți să activați notificările push, pentru a fi anunțat automat când apar resurse noi?
(Notificările nu funcționează în iOS, din cauza limitărilor de sistem.)