„Nu pot să iert.” Ce trebuie să faci când nu poți ierta?

„Nu pot să iert.” Ce trebuie să faci când nu poți ierta?

Iertarea este supranaturală. Ea este dincolo de capacitățile naturale ale omului căzut și egoist. Ea ne este modelată și explicată de Însuși Dumnezeu. Dacă vrem să înțelegem bine și profund iertarea, trebuie mai întâi de toate să înțelegem iertarea lui Dumnezeu.

Învață să comunici cât poți de clar și sincer, fără a te simți jignit imediat de orice element mărunt și nu amplifica acțiunile și reacțiile celor din jur, arătând îndurare și fiind recunoscător Domnului pentru suveranitatea, înțelepciunea și răbdarea pe care ți-o arată ție.

Dacă ai un conflict, acela e planul lui Dumnezeu, să treci prin conflictul acela. Dacă trebuie să înveți ce este iertarea, dacă ai o inimă care e gata tot timpul să se răzbune, e planul lui Dumnezeu care tot timpul vrea să te smerească și să depinzi de harul Lui, să depinzi de El, să fii asemenea lui Isus. Fără El nu poți să fii ca Isus. Privește lucrurile acestea ca suveranitatea lui Dumnezeu. El este înțelept și vrea să te facă să depinzi de El, să înveți ce înseamnă să trăiești o viață modelată de harul Lui și de bunătatea Lui.

Nicu Sotir

Doriți să activați notificările push, pentru a fi anunțat automat când apar resurse noi?
(Notificările nu funcționează în iOS, din cauza limitărilor de sistem.)