Iosua Faur

Iosua Faur este păstorul Bisericii Baptiste „Sfânta Treime”, Brăila din anul 2015. Iosua este licenţiat în teologie (Institutul Teologic Baptist din Bucureşti, 2013). Are un masterat în teologie (Universitatea din Bucureşti, 2019) şi în prezent este doctorand în cadrul Seminarului Teologic Baptist Midwestern din Kansas City, S.U.A. Iosua este căsătorit cu Cristiana, având trei copii: Abel, Gloria şi Amayah.

articol

O lecție antică pentru confruntarea mâniei

Când te relaționezi la alții, fără să te relaționezi întâi la Dumnezeu, cel mai probabil cauți înțelepciunea independent de Dumnezeu. În acel moment, vei confrunta mânia ta și mânia altora ca Nabal, ca un nebun. Însă când privești la Dumnezeu, când te ancorezi în El, nu mai ești caracterizat de numele lui Nabal, ci de numele lui Abigail. Semnificația acestui nume este: „Tatăl meu este plin de bucurie.”

20 min
articol

Când consilierea se împletește cu teologia biblică

Există vreo legătură între teologia biblică şi consilierea biblică desfăşurată în viaţa bisericii locale? Ştim că răspunsul corect ar trebui să fie „da”, însă probabil legătura nu-i atât de clară în mintea noastră.

6 min

Când oamenii par mari, iar Dumnezeu mic

Cum depășim presiunea de grup, codependența și frica de oameni
Recenzie carte

Când oamenii par mari, iar Dumnezeu mic

Cum depășim presiunea de grup, codependența și frica de oameni

Ed Welch a dat cărţii sale un titlu aparent inofensiv, Când oamenii par mari iar Dumnezeu mic, dar paginile acestei cărţi nu au picătură de superficialitate. Cartea lui Welch discută un păcat comun tuturor într-o formă sau alta: frica de oameni.

Doriți să activați notificările push, pentru a fi anunțat automat când apar resurse noi?
(Notificările nu funcționează în iOS, din cauza limitărilor de sistem.)