Cum pot evita ispita de a mă autoizola în timpul suferinței?

Cum pot evita ispita de a mă autoizola în timpul suferinței?

Înțeleg această luptă, pentru că atunci când sunt confruntată cu situații dificile sunt tentată să mă izolez, și adesea mă și izolez. Pot spune un „și eu!” răsunător la aceste lucruri.

Cred că pentru noi, cei care suntem ispitiți în acest fel, ar putea exista senzația că există ceva bun în a ne retrage. Și desigur că e un sâmbure de adevăr în aceasta, pentru că atunci când ne retragem Îl putem căuta pe Domnul. Iar dacă Îl căutăm pe Domnul și aducem înaintea Lui lupta noatră cu aceste sentimente sau această relație, din aceasta pot rezulta lucruri bune. Pentru că în adevăr Isus poate spune „Și eu.” A suferit în moduri pe care noi nici nu le putem înțelege. El a murit pentru noi și din această cauză noi avem capacitatea de a înfrunta aceste lupte. Putem privi la acest lucru și să gândim: „Ok, iată ceva bun legat de retragere.”

Dar realitatea este că există un pericol foarte mare în autoizolare. Și cred că în parte are de-a face cu faptul că atunci când ne izolăm tindem să definim tot ceea ce ni se întâmplă. Iată faptele mele. Iată faptele celeilalte persoane. Sau iată prin ce experiență am trecut. Iată ce ar trebui să știu, iată ce ar trebui să învăț din asta. Și sfârșim prin a ne întoarce spre noi înșine și prin a rămâne blocați în suferința cu care ne confruntăm.

Dar Dumnezeu are un plan mai bun. Dumnezeu ne-a creat pentru comunitate, Dumnezeu este comunitate. Și vrea ca noi să întindem mâinile spre El, în primul rând, dar și spre oamenii din jurul nostru. Există un har de a putea apela la ceilalți cerându-le să se roage pentru noi. E un har să poți spune o poveste și uneori să poți auzi „Și eu!” sau alteori „Da, pare că este dificil!” Uneori e adevărat că poate fi dificil să apelăm la comunitate, pentru că nu suntem înțeleși sau pentru că poate exista mai multă suferință în acea interacțiune. Dar putem aduce și acele trăiri înaintea Domnului. Și putem să le discutăm cu persoanele din viața noastră.

Binecuvântarea harului și a creșterii liniștește cel mai bine prin intermediul comunității, pentru că aceasta e ceea ce Dumnezeu a pregătit pentru noi – cu El însuși și unul cu celălalt.


Tradus cu permisiunea asociației Christian Counseling & Education Fundation. Responsabilitatea traducerii revine integral traducătorului – Biserica Logos București.

Doriți să activați notificările push, pentru a fi anunțat automat când apar resurse noi?
(Notificările nu funcționează în iOS, din cauza limitărilor de sistem.)