Mânia

articol

Mânia și harul

Sunt falimentele noastre, greșelile noastre și păcatele noastre mai numeroase decât ale altora? Oare nu tocmai realitatea aceasta ar trebui să ne oprească de la a ne mai mânia distrugător pe alții atunci când ei greșesc?

5 min
articol

O lecție antică pentru confruntarea mâniei

Când te relaționezi la alții, fără să te relaționezi întâi la Dumnezeu, cel mai probabil cauți înțelepciunea independent de Dumnezeu. În acel moment, vei confrunta mânia ta și mânia altora ca Nabal, ca un nebun. Însă când privești la Dumnezeu, când te ancorezi în El, nu mai ești caracterizat de numele lui Nabal, ci de numele lui Abigail. Semnificația acestui nume este: „Tatăl meu este plin de bucurie.”

20 min
Interviu

De vorbă cu Brad Brandt

Relația dintre psihologie și consilierea biblică

În acest interviu, Brad Brandt discută relația dintre psihologie și consiliere biblică și prezintă un scurt istoric al consilierii biblice și situația din prezent. În cele din urmă, Brad ne exemplifică pe scurt modul în care consilierea biblică abordează una dintre problemele des întâlnite, mânia.

articol

Carantina descoperă nevoia noastră de har

Carantina ne reamintește că trebuie să vedem dacă nu cumva am făcut din anumite aspecte ale confortului propriu elemente atât de importante ale vieţii noastre încât suntem gata să păcătuim pentru a le obţine.

6 min
articol

Ce spune mânia despre noi?

Mânia este o atitudine pe care o avem aproape zilnic. Ea apare ca o puternică reacție negativă la ceea ce ni se pare contrar normalului. Fiindcă este o reacție la ceva, nu este, prin urmare, de sine stătătoare. În circumstanțe pe care le considerăm normale mânia nu apare. Mânia este reactivă.

7 min
predică

„Ai probleme cu mânia? Și eu! Ce facem?”

Mânia este răspunsul întregii ființe care este umplută de pasiune ca răspuns la un rău perceput. Mânia este ceea ce faci. Ea nu este doar o parte din tine, o emoție și atât. Nu este nici măcar o chestie care ți se întâmplă. Tu, cu întreaga ta ființă, ești cel care produce mânia. Tu faci mânie. Trup, minte, suflet.

Doriți să activați notificările push, pentru a fi anunțat automat când apar resurse noi?
(Notificările nu funcționează în iOS, din cauza limitărilor de sistem.)