Cuvântul lui Dumnezeu

articol

Războiul Psihologiei Creștine împotriva Cuvântului lui Dumnezeu – victimizarea credinciosului

Scrisoare către un prieten imaginar

Este oare inima înșelătoare a omului modern prea complexă pentru a fi schimbată doar prin simplitatea Scripturii? Cred că tu ai ajuns să crezi că așa stau lucrurile. „Da, omul este un păcătos”, cred că ai spune, „dar el este și o victimă.” De fapt, cred că ești mai preocupat de această afirmație din urmă decât de cea dintâi. Omul-victima. Ce comentariu jalnic cu privire la omul secolului XX. Nu mai există eroi, nu-i așa? Chiar mai mult, ce comentariu trist despre omul care este făcut după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Omul-victimă, un concept care evocă o interpretare complet nouă a omului și a problemelor lui. O înțelegere nebiblică asupra omului, într-adevăr. Una care ține Scriptura la distanță, ba chiar o face să pară prozaică și limitată în aplicabilitatea ei în a răspunde nevoilor „cele mai profunde” ale omului modern.

24 min
articol

Studenți ai Cuvântului și ai oamenilor

Toți dintre noi avem tendința de a face lucrurile la care, în mod natural, ne pricepem. Însă parte a procesului de creştere în excelenţă este să recunoaştem nu doar punctele noastre tari, ci şi pe cele slabe și să lucrăm la ele.

8 min
Clip video

Perspectiva despre Scriptură

Diferențe dintre consilierea biblică și consilierea creștină

A trecut ceva timp de la ultimul episod din această serie, Diferențe. În acest episod vom aborda perspectiva despre Scriptură. Încep acest episod cu un citat dintr-un teolog cunoscut pe meleagurile noastre, Wayne Grudem: „Toate cuvintele din Scriptură constituie cuvintele lui Dumnezeu în așa fel încât ascultarea sau neascultarea față de oricare dintre ele este […]

articol

Suficiența Scripturilor

Doctrina centrală a mișcării noastre – cea care ne separă de celelalte abordări de consiliere – este suficiența Scripturilor.

8 min
articol

Când consilierea se împletește cu teologia biblică

Există vreo legătură între teologia biblică şi consilierea biblică desfăşurată în viaţa bisericii locale? Ştim că răspunsul corect ar trebui să fie „da”, însă probabil legătura nu-i atât de clară în mintea noastră.

6 min
articol

Scriptura și problemele mele

În mod ultim, ceea ce face Scriptura să fie atât de fascinantă și extraordinară este faptul că ea ne conduce la „Cel ce ne cheamă” să fim copiii Lui.

17 min

Doriți să activați notificările push, pentru a fi anunțat automat când apar resurse noi?
(Notificările nu funcționează în iOS, din cauza limitărilor de sistem.)